Здравейте. Преди известно време ми изчезнаха късите и дългите светлени едновременно. Габаритите и халогените си работеха. Проблемът беше в нагоряла клема на лоста за вкл/изкл на фаровете. При свалянето на волана се констатира, че еърбегът си е на место, не е гърмял, но буксата му е откачена и на нейно място е закачено съпротивление!!! Обясниха ми че най-вероятно лентовият кабел е бил прекъснат и за да не се сменя, е закачено съпротивление със същата стойност, което имитира наличие на такъв и лъже централата и лампата за проверка на еърбега. Предстои ми закупуване на лентов кабел. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Дайте предложения.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Прекъснат лентов кабел на Airbag! Може би...
Collapse
X
-
Проблемът е решен. Купих си серпантината от автоморга - 100 лв. На вид изгледа различно от старата (виж снимките), но просто е модифицирана - свалиха ми я от 156-ца с по-висока година на производсто. Вчера монтирах и засега няма проблем. Препоръчаха ми да мина някъде на тестер, за да проверят дали има регистрирани грешки.Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:44.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеПроблемът е решен. Купих си кутя с лентов кабел за еърбега от автоморга - 100 лв. Вчера го монтирах и засега няма проблем. Препоръчаха ми да мина някъде на тестер, за да проверят дали няма регистрирани грешки.
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениеА някой знае ли къде се минава на преглед на Airbag, и да ти сложат лепенка като на технически преглед - със следващ месец и година за проверка156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от BGSpider Покажи съобщениеЗдравей колега,
Може ли да обясниш как се сваля волана. Страх ме е да опитвам за да не прецакам нещо Airbag-a. Благодаря Предварително
Comment
-
Не е нужно да откача акумулатора. Само трябва да се внимава да не даде на контакт докато е откачена буксата на еърбега.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениеА някой знае ли къде се минава на преглед на Airbag, и да ти сложат лепенка като на технически преглед - със следващ месец и година за проверкаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
светнат червен сигнал кој ти боде в очите
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеAko има грешка ще ти светне Бальона,а на тестера може да ти покаже само записаните грешки в паметта.Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.
Comment
-
Първоначално публикувано от slavco_156 Покажи съобщениеА ако ти е светнат червената сиаличка за аирбега на таблото след си карал колата през дупки на птја, и сега каково треба да на правам за да се загаси тази крушка оти ме дразни кога то карам си колатаАlfa156 1.8TS 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПа на моята има лепенка с преглед от 2006-та. Кога трябва да минавам пак?Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
Comment